Политика

Михаил Михалев е новият председател на БСП- Велико Търново

Михаил Михалев е новият общински председател на БСП-Велико Търново. 34-годишният социалист спечели доверието на делегатите в неделния ден. До избора се стигна след балотаж с досегашния председател Стефан Антонов. За Михалев гласуваха 73-ма делегати, а за Антонов бюлетина пуснаха 52-ма социалисти.

Кандидатите за лидерското място във Велико Търново бяха шестима. Самоотвод обаче си направиха Мариана Бояджиева и Стоян Витанов. Така в избора на първи тур участваха Михаил Михалев, Стефан Антонов, Валерия Дончева и Димитър Чолаков, като получените гласове бяха съответно 66, 42, 17 и 11. Според регламента обаче, за да бъде избран  председател един от кандидатите трябва да спечели повече от половината гласове. Само няколко гласа не достигнаха на Михалев това да се случи на първи тур, затова се стигна и до балотаж.

„Няма победили и загубили, защото целите ни са общи. Ще работя партийната организация да има чисто лице във Велико Търново и общината и всички великотърновци да припознаят истинското ляво оттук насетне. За мен този пост означава огромна отговорност, много работа, да дам всичко от себе си, за да не разочаровам хората, които разчитат на БСП и вярват, че това е пътят както за общината, така и за цяла България.”, категоричен е Михаил Михалев.  Според него, в момента   обществото има нужда от лидер, който не прави компромиси и има ясни цели и морал, които да отстоява.  В  програмата си, Михалев е заложил 13 точки за изпълнение  и е категоричен, че вратата на БСП ще бъде винаги  отворена за всеки български гражданин.

„Това, което си поставям за цел на първо място е да спечелим всички избори, които предстоят – парламентарни, президентски и местни, както и партийната организация да бъде стабилна.  След една година искам да видя нашата структура сплотена и хората да повярват, че можем да спечелим и да бъдем първа политическа сила, не само в общината, но и в държавата.”, споделя още Михалев.

По време на конференцията беше избран и председател на Общинската контролна комисия. За втори мандат тази функция ще бъде изпълнявана от Христо Данев, който също спечели след балотаж.  Конференцията продължи повече от 10 часа, като беше избран нов състав на Общинския съвет и бяха излъчени 7 делегати за 50-я конгрес на партията.