Денят Община

Министър Младен Маринов: „Превенцията на щетите от обилните валежи е от изключително значение“

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов огледа ситуацията с нивото на река Янтра заедно с кмета на Велико Търново инж. Даниел Панов, областният управител проф. Любомира Попова, зам. кмета проф. Георги Камарашев, директора на ГДПБЗН Николай Николов и директора на ОД на МВР ст. комисар Димитър Машов. Това се случи в района на църквата Св. 40 мъченици в кв. Асенов.

Нивото на реката спада, като вече с над 200см под стойностите, които бяха отчетени тази сутрин. В общината са пострадали частично пътищата към четири населени места. Министър Маринов подчерта, че ще бъдат набелязани проблемните зони в региона, за да се реагира навреме, ако времето се влоши.

„Превенцията е от изключително значение, на фона на други държави сме пожалени, но това не трябва да ни отпуска и трябва да си свършим работата. Там където е свършена качествено е много по-малък рискът от бедствия“, отбеляза Младен Маринов.

Рано сутринта с тежка строителна техника ще започне струпаните на струпаните клони и наноси в основите на над 10 моста по поречието на река Янтра в общината.

 

Ивайло Илиев