Политика

Милен Михов участва в Третия комитски събор

Търновският депутат от «Обединени патриоти»  доц. Милен Михов участва в Третия комитски събор, който се проведе на 7 и 8 септември в русенското село Червена вода. Патриотичната проява, организирана от ВМРО – Русе, бе по повод 144 години от подвига на Червеноводската чета.

В черквата бе осветено знамето на Червеноводската чета и отслужени панихида и молебен за загиналите в националноосвободителните борби. В знак на признателност към жертвите бяха поднесени венци и цветя, а всеки, желаещ да стане част от воеводската организация, положи комитска клетва.

На събора бяха представени автентичният бит на комитите и непреходните български традиции – от меленето на брашно с хромел  и приготвянето на ароматен хайдушки боб, до стрелбите с пушка, пистолет и лък, а за финал и гърмежа с черешовото топче.

Програмата включваше много фолклорни изпълнения, които допълваха празничното настроение. Проведоха се няколко конкурса – за комитска песен и танц, за комитско вино и ракия, за женска фолклорна носия „Магията на миналото“.

Сред специалните гости бяха още евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки и народният представител Искрен Веселинов.