Политика

Милен Михов: Предсрочни избори до местния вот няма да има, ако не се случи нещо изключително извънредно

Това заяви пред Общинското радио народният представител от „Обединени патриоти” доц. Милен Михов. „Предсрочни парламентарни избори не са заплаха за коалицията. От ВМРО не се притесняваме да застанем пред хората и да поискаме тяхното доверие. Може да има извънредни избори, но това не е нашата цел. Страната се нуждае от спокойствие и планомерно развитие”, каза търновският депутат.

По негови думи новата година коалицията ще стартира с внасяне на проект за закон за възрастните хора и с предложения за промени в закона за оръжията.

„Отношенията в „Обединени патриоти” са нормални. Острите реплики и противоборства между г-н Симеонов и г-н Сидеров са преодолени. От ВМРО виждаме в коалицията обединение не на политически лидери и партии, а на хора, които подкрепят идеята за силна,  просперираща българска държава. Затова следваме политика на единство и съгласие, с която да налагаме правилните решения в управлението на страната”, подчерта доц. Михов.

Според народния представител исканията на българските граждани за по-високи доходи и стандарт, за по-добри условия на живот са основателни. „Бюджетът за 2019 г. дава определени отговори в тази посока – с вдигане на минималната работна заплата, с увеличение на заплатите в бюджетната сфера, с безпрецедентното увеличение на заплатите в образованието. Нещо, което друго правителство в предходните години не е правило. Правителството на ГЕРБ и „Обединени патриоти” само за две години увеличи чувствително заплащането в сектор образование, което дава надежди за по-добро бъдеще”, отбеляза Милен Михов.

Той съобщи, че от ВМРО ще внесат предложение детската градина да стане задължителна от 4-годишна възраст, а на следващ етап – държавата да осигури ресурс забавачката да е безплатна. „Статистиката и опитът са показали, че  децата от ромската общност, които посещават детска градина, показват много по-добри резултати в училище и броят на отпадналите сред тях е далеч по-малък. Това е и инструмент за интегрирането и социализирането на тези групи, без които не може да се търси проспериращо стопанство и стабилна социална система”, поясни народният представител.