Полиция

Местни наркоразпространители хванаха в Горна Оряховица

Криминалисти от полицейското управление в Горна Оряховица елиминираха местни наркоразпространители. Реализацията е осъществена при специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на наркотични вещества. В събота около 21,30 ч. пред заведение в Лясковец в момент на сделка с наркотични вещества е задържан 30-годишния И. М. от Лясковец, известен с прякора Зъба. В него са намерени и иззети 15 топчета, съдържащи глави канабис. В същото време при проверка на жилище в града, обитавано от 30-годишния Д. М. са намерени и иззети 10 топчета, със същото съдържание. И. М. и Д. М. са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. От проведени незабавни издирвателни мероприятия са установени 15 души от Горна Оряховица, Лясковец, Долна Оряховица и Павликени, които редовно са закупвали наркотични вещества от задържаните. Вчера двамата са привлечени като обвиняеми. И. М. е задържан за срок до 72 часа, а Д. М. е с мярка за неотклонение „подписка”. Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.

В неделя при продължаване на специализираната акция, са извършени проверки в Лясковец и Долна Оряховица.  При проверка на лек автомобила в Лясковец е намерена угарка от цигара. При полеви наркотест е установено, че цигарата съдържа наркотични вещества. В хода на проверката е изяснено, че същата е на пътник в автомобила – 33-годишния И. С. от с. Бреговица. Същата вечер в Долна Оряховица в неизползваема каменна шахта са намерени около 200 гр. марихуана. В хода на операцията е установено, че наркотичнотго вещество е собственост на 42-годишния М. М. от същия град. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По двата случая са образувани бързи производства.

 

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone