Политика

Мастън Мастънов представи МДПС на форум в Брюксел

Областният председател на Младежко ДПС Велико Търново участва в двудневна „Среща на млади избрани местни и регионални лидери” в Брюксел. На форума Мастън Мастънов е представил основната платформа, цели и задачите на МДПС. „Споделих, че  развиваме политика за и с младите хора, като се стремим да създаваме повече възможности за разгръщането на стопанската и обществената инициативност. Посочих, че една от основните цели на младежката организация е  да мотивираме младите за по-активно участие в обществените и политическите процеси в страната, защото ние вярваме, че това е  единственият начин гласът на младия човек да бъде чут от управляващите и правителството”, разказа пред Общинското радио Мастънов.

Двадесет младежи от страни в Европа са участвали в срещата, организирана от Международната организация на младежките движения. Интеграцията, младежкото предприемачество и ползите на Европейския съюз за успешен бизнес са били част от дискутираните теми. В дебата са се включили и опитни политици от групата на АЛДЕ /Алианс на либералите и демократите за Европа/.

Близо 1200 са членовете на областната младежка организация на ДПС Велико Търново. Партийният формат има десет общински структури и академични дружества във Велико Търново и в Свищов. Сред  проявите на младежите се вписват спортни и благотворителни мероприятия, обучения, семинари, дебати с представители на различни политически и граждански организации.