Спорт

Мартин Тошев: „Оптимист съм, че в „Етър“ ни предстоят добри дни“

Нападателят Мартин Тошев е най-опитното име от новите попълнения на „Етър“. Роден е на 17 април 1990 г. и е юноша на „Пирин“ (Благоевград), но едва 17-годишен преминава в ЦСКА. У нас е играл още за „Черноморец“ (Бургас), „Славия“, „Септември“, „Пирин“ и ЦСКА 1948. В чужбина е носил екипите на „Кьолн II“, „Ерцгебирге“, „Ал Ахед“, „Жетису“, „Шахтьор“ (Караганда) и „Академика“ (Клинчени). През есента игра за „Спартак“ (Варна), с който се раздели по взаимно съгласие, а от тази година вече става част от „Етър“ и на него ще се разчита да подсили сериозно атаката на „виолетовите“.

„От „Етър“ се свързаха с мен, коментирахме и предприех тази крачка да дойда тук. Целта е да изпълним целта – връщане в елита на „Етър“, където му е мястото. Не се чувствах щастлив в „Спартак“ (Вн), не беше моето място и разтрогнахме с тях през есента по взаимно съгласие.

Човек трябва да има цели, за да върви напред. Затова и дойдох тук – „Етър“ е отбор с традиции, събрали сме се да изпълним поставената задача, която вече споделих. С Емо Луканов не сме работили заедно досега, но доста добре го познавам. Не съм човекът, който трябва да го коментира, но съм оптимист, че ни предстоят добри дни“, заяви Мартин Тошев.

„Нямам никакъв проблем с адаптацията, с много от момчетата се познавам. Заварих доста добра съблекалня и в това отношение нямам никакъв проблем. Физически съм много добре, от няколко дни вече тренирам и с отбора. Имаме един месец да се подготвим на ниво, за да можем по най-добрия начин да влезем в мачовете. Целта е ясна – „Етър“ да е поне на едно от първите две места и аз мисля, че ще се справим. За това съм дошъл, амбициозен човек съм и ще помогна на отбора, за да го върнем в елита“, уверен е опитният нападател.