Денят

Маратон на четенето по повод Световния ден на книгата – 23 април

   Ден на отворени врати провежда днес библиотеката при читалище „Надежда 1869” във Велико Търново и екипът ще записва читатели без такса. Повод за това е Световният ден на книгата и авторското право – 23 април.

Маратон на четенето е другата инициатива въз връзка с него. Той се провежда в ДГ „Райна княгиня” в старата столица. В маратона се включват писателките Елда Живкова, Светлана Богданова, Веска Михова и Малина Мъглова. Освен малчуганите от детското заведение, в маратона на четенето ще участват и първокласниците от СУ „Емилиян Станев” с класен ръководител Людмила Райкова. Те ще доведат още един интересен гост – Елица Кръстева, художник илюстратор. Маратонът на четенето в ДГ „Райна княгиня” организират библиотеката при „Надежда 1869” и РНБ „П.Р. Славейков” във Велико Търново. След него ще се проведе и работилница за боядисване на великденски яйца.

Традициите в различни региони на страната и разнообразни техники в шаренето на великденските яйца ще представи утре от 13.30 часа в Хуманитарната гимназия д-р Илия Вълев от Регионалния исторически музей във Велико Търново. Проявата реализират също читалищната библиотека в „Надежда 1869” и клубът по етнография в учебното заведение.