Община

„Малки сръчковци” представят центровете за работа с деца и младежи

Изложбата „Малки сръчковци“ представи творбите на талантливи самодейци от двадесетте центрове за работа с деца и младежи, които работят в населените места на община Велико Търново. Експозицията е първа по рода си, а поводът за организирането й са предстоящите коледни и новогодишни празници. Ръчно изработени сурвакници, сувенири, коледна и новогодишна украса, картички и други ръкоделия са подредени в партерното фоайе на сградата на Община Велико Търново.

Изложбата бе открита от заместник-кмета на Старата столица Снежана Данева – Иванова. Тя подчерта, че събитието е пример за добрата и ползотворна работа на центровете за работа с деца и младежи. „В населените места от общината децата и тийнейджърите имат свои места, в които се събират,  спортуват, да упражняват хобитата и развиват талантите си, да усвояват ценни знания за живота и за предизвикателствата, да познават българските традиции и обичаи“, коментира Снежана Данева-Иванова. Тя благодари на всички партньори на общината, които подкрепят образователните и социалните политики.

Организатори на експозицията са Община Велико Търново и Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“. За децата и младежите в центровете бяха осигурени подаръци от Съюза на пивоварите в България. Сред гостите на изложбата бяха зам.-председателят на местния парламент Калина Широкова, началникът на Районното полицейско управление Валентин Къндев, негови колеги от Областната дирекция на МВР и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“,  кметове и кметски наместници, представители на младежките центрове.