Култура

Малки поп певци от Дебелец и Килифарево с куп награди от международен онлайн конкурс в Израел

С куп награди бяха отличени деца от Килифарево и Дебелец от осмото онлайн издание на международния конкурс „Българска душа на святата земя“ в Израел, в раздел „Популярна песен”. Дуетът Анабел Тончева и Мелиса Николова спечели първото място с песента „Ех, че съм шик”. Те са възпитанички на ОУ „Д-р Петър Берон” в град Дебелец.

Второ място – сребърен медал получи вокална група „Музикална дъга” към ДГ „Надежда” в град Килифарево с песента „Роклята на мама”. Дуетът Даная Рачева и Наталия Модева от същата детска градина също се класираха на второ място с изпълнение на „Баба”. Даная Рачева спечели и сребърен медал, но при индивидуалните изпълнители в най-малката възрастова група от международния конкурс в Израел. Тя изпълни песента „Калинка“.

Още една награда спечелиха децата от вокална група „Музикална дъга” към ДГ „Надежда” – Килифарево, но от музикален формат у нас. Те взеха специалната награда на журито за „Оригинално сценично изпълнение” от първото издание на конкурса „Песен – светът е чудесен”, провел се в град Пловдив.

Вокален ръководител на певците е Миглена Хаджипенчева.