Денят Спорт

Мажоретките от СК „Астреа“ с много първи награди от шампионат в Шумен

С много отличия се завърнаха великотърновските мажоретки от Спортен клуб „Астреа“ и ОУ „Бачо Киро“ от  Националният фестивал на мажоретния танц „Мадарски конник“ – Купа „Шумен“, провел се на 14 май 2023г. в гр. Шумен. Великотърновката Рая Чалова бе отличена с първо място  в категория соло помпон хореография, а нейната съотборничка Рая-Никол Петкова спечели златен медал в  категория  батон хореография. В същата категория, но във втора възрастова група първото място завоюва Никол Петрова, а Дарина Драгошинова се нареди на първото място в категорията аксесоари.

„Съдиите присъдиха и специална награда на Спортен клуб „Астрея“ за най-масово участие в тазгодишното издание на състезанието“ – сподели ръководителят на мажоретния състав Виктория Тошкова.

В началото на м. юни  великотърновските мажоретки  ще вземат участие Първото ученическо първенство за мажоретни дисциплини в Перник, като ще се включат и в „Купа- Перник“.  На 24 и 25 юни децата  ще се представят и на Държавно първенство за мажоретни дисциплини, чирлидинг, джаз и хип хоп, което ако спечелят ще се явят и на  25-ото Европейско първенство по мажоретни спортове в България през есента.

Пламена Димова