Интервю Култура

Маги Джанаварова за участието си в „Коса”

На 5 септември Опера Пловдив ще представи емблематичния мюзикъл „Коса”. Постановката е синтез между култовия филм на Милош Форман и едноименната творба на Голт Макдермот, Джеръм Рагни и Джеймс Радо. Вдъхновител на проекта е самият Джон Савидж, който изпълнява ролята на Клод Буковски във филма на Форман, а спектакълът провокира с нови актуални въпроси и препратки към бежанската криза и военните престъпления през XXI век.

На „Сцена на вековете” хитовете от „Коса” ще изпълнят актьорите Радослав Владимиров  и Стелиан Радев,  певците Радостин Василев, Едит Унджиян, Мартин Костадинов, Весела Делчева и  Елена Сиракова, а търновци ще могат да видят и своята съгражданка – Маги Джанаварова, която ще изпее първата песен от „Коса” – Aquarius, с която се е явила и на кастинга за солисти.

За Маги Джанаварова „Коса” е първият подобен проект, в който участва, а премиерата е била на рождения и́  ден, което прави проекта още по-специален. Ето какво още разказа тя за участието си в „Коса”:

Диригентската палка ще бъде в ръцете на Константин Добройков,  режисьор е Георги Динев, хореограф – Анна Пампулова, художник костюми – Яна Дворецка, вокалната подготовка е дело на Яна Делирадева.