Любопитно

Лов на съкровища предстои в Търново

Поредният лов на съкровища предстои да се проведе във Велико Търново, но какво значи това? Игрови формат, популярен в англоезичните страни, като „Treasure hunt” е всъщност вид интерактивна игра с решаване на загадки и мистерии в градска атмосфера. Могат да участват няколко отбора, състезавайки се помежду си, а това само носи само допълнителна интрига, коментира за Общинското радио организаторът – търновският автори аниматор Ангалот Енминас.

В началото на годината той вече проведе един по-лек и хумористичен лов на съкровища, в който играчите успяха да се справят много бързо. „Загадките бяха не само умствени, трябваше участващите да упражнят и малко тичане. Сега съм направил точно обратното – в този няма да е важно дали ще свършиш първи, а дали ще успееш да разрешиш всичко”, коментира Ангалот.

Сюжетът ще е по-мистичен,обещава той – нещо като книгите на Дан Браун. Разбира се, историята ще е тематично свързана с търновската история, но няма да е по действителни събития. „Ще бъде интересно, като трилър”, обещава организаторът.

Снимка на корица: Pixabay