Култура

„Лече Буболече“ – поредният спектакъл от програмата на „Лято, кукли и приятели“ 2021

Спектакълът „Лече Буболече“ от Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2021 ще бъде представен на 10 юли (събота) от 11,00 часа на откритата сцена „Арт лято“ в парк „Асеневци“ до Художествена галерия „Борис Денев“ във Велико Търново. При неподходящи метеоусловия представлението ще се играе в същия ден, но от 11,30 часа на сцената на читалище „Надежда 1869“ (тел. 0887 790 549).

Любителите на кукленото театрално изкуство ще се насладят на таланта на актьорите от Театър „Хамелеон“ – независима театрална формация от Пловдив. Постановката е дело на Жени Пашова, а куклите са „взети“ от Природата.  Mузикалното оформление е на Жени Пашова. В спектакъла участват Даниела Тенева, Даниел Русев и Цветелина Николова.

Поучителното представление за малки и пораснали зрители е поднесено с настроение и лекота – историята на малкото буболече, любопитно да опознае света, което излиза от дома си и тръгва само. В гората ще срещне опасности, но ще намери и приятели. И ще научи, че винаги трябва да се вслушва в съветите на по-големите.

Организаторите на театралния форум напомнят за предстоящата изложба-базар, която ще се реализира през август. Рисунките на зрителите, вдъхновени от играните спектакли, ще бъдат изложени около откритата сцена „Арт лято“ в парка „Асеневци“ до Художествената галерия „Борис Денев“, а събраните средства от продажбите на детските творби ще бъдат дарени на Фондация „Искам бебе“.

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2021 е организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и е част от културния календар на града.