Любопитно

Лео Меси посреща великотърновци в знаково кафене

Лео Меси с футболна топка в ръка привлича клиенти в заведението на строителен предприемач във Велико Търново. Хилендар Тодоров е притежателят на силиконовата фигура на звездата на Барселона, която е изработена от силикон. Бизнесменът е голям почитател на испанския тим и най-вече на аржентинеца. Близо година Хилендар Тодоров чакал, за да му направят макета, който е дело на скулптор от Варна и възпитаник на Великотърновския университет.

Така от три дни Лео Меси непрекъснато е заобиколен от публика в знаковото заведение в центъра на града, а малки и големи негови почитатели се фотографират за спомен. „Дори още, докато го поставяхме, край заведението минаха испански туристи и останаха много впечатлени и радостни от идеята. Вече ми се обадиха и от фенклуба на Барселона и казаха, че специално ще дойдат във Велико Търново заради атракцията“, сподели Тодоров.

Заради големия интерес предприемачът вече обмисля дали да не поръча още фигури и на други знаменити играчи, за да оформи и колекция. Покрай новата атракция постепенно се възражда и идеята за музей на спортната слава на Велико Търново, в който да има и подобни силиконови фигури на успели местни спортисти.