Икономика Култура

Лентата „Силата на хората“ показва борбата на гражданите за енергийна независимост

В четвъртък (28.09.) от 19:00 ч. клуб ТАМ кани жители и гости на Велико Търново на прожекцията на документалния филм „Силата на хората“ / We The Power на Patagonia, който представя гражданското движение за създаване на независими от големите производители и разпределители на електроенергия енергийни общности в Европа.
В петък (29.09.) в 18:30 ч. представители на Грийнпийс България ще ни разкажат какво се случва с темата енергийните общности в България: https://fb.me/e/1AB6vR8Bo

Филмът „We The Power“ 38’ (2021) разказва историята на общности в цяла Европа, които отнемат властта на големите енергийни компании, за да я върнат в ръцете на хората. Филмът представя историите на местни кооперативи от планината Шварцвалд, Германия; древните улици на Херона/Жирона, Испания; градските покриви на Лондон, Великобритания и техния път към революция на възобновяемата енергия и изграждането на здрави и финансово устойчиви общности.

Звук: Английски, Немски, Каталонски
Субтитри: Български език

Режисьор: David Garrett Byars
Продуценти: Carlos Carneiro, Roos van de Weerd, Nicholas Weissman & Bas Zwartepoorte
Изпълнителни продуценти: Alex Weller, Alex Lowther & Monika McClure
Монтаж: Lyman Smith

Patagonia e световната компания, която почти 50 години работи в подкрепа на проекти за опазване на околната среда. Patagonia Action Works подкрепя каузата за Спасяване на Кресненския пролом с изработката на видео, което насочва вниманието към проблема.