Култура

Късометражното кино отново очаква почитателите си

С нови късометражни филми ще гостуват във Велико Търново „Кинематограф.БГ”. Мястото е отново клуб ТАМ, а датата – 11 октомври от 20.00 часа.

„Всяко начало трябва да е завладяващо, затова още с първия ни за сезона LIVE ще навлезем в дълбочината на човешкото с българския филм „Дрехи” на Веселин Бойдев, който миналата година спечели „София филм фест”. В него участват актьорите Филип Аврамов, Димитър Николов и Нели Монеджикова. Друг филм от Швейцария на Pascal Glatz ще прояви брилянтна мъдрост и гарантирано ще ни свие на две от смях. Винаги успява дори след 5 гледания. Избрахме и две истории от Дания, които изумително се съчетават с „Дрехи“ и ще продължат нишката за човешкото, за божественото и адското в отношенията помежду ни. Филм от Русия на Владимир Царенко пък ще продължи нишката на Glatz, разкриващ магията на черния хумор”, разкриват от екипа на организацията.

Друг български филм, който ще гостува през ноември в клуб ТАМ е „Батмобил”. Датата е 8 ноември, също от 20.00 часа.

„Един баща, който не иска нищо повече от това сина му да го вижда отново като Батман. С този разчупен и комичен филм на Деян Барарев, нашумял с „Ботев е идиот”, ще се вплетат сложните и едновременно красиви отношения между група ученици. Какво ще стане когато едно момче на космически кораб се влюбва в момиче на съседен кораб, реакцията на един клас, чийто учител ги убеждава, че 2+2 = 5? Ще е вълнуващо!”, споделят още за гостуването си през идния месец от „Кинематограф. БГ”.

С какви филми се представиха преди месеци във Велико Търново, слушаме Юлиян Спасов, създателят на „Кинематограф.БГ”:

Кремена Крумова – Попова