Любопитно

Креативни решения за кухненски шкафове за малки апартаменти

Удобна и функционална е онази кухня, която разполага с достатъчно пространства за съхранение и подредба на аксесоари, прибори и съдове. Кухненските шкафове имат решаваща роля за успешното въвеждане на организация. Благодарение на правилния им подбор и подредба и най-малката стая може да се превърне в изрядно оборудвана и пълноценна кухня. Има много подходящи евтини кухненски шкафове за малки апартаменти, които ще направят кухнята уютна и удобна и ще гарантират ефективно оползотворяване на наличното пространство.

Подходете с вдъхновение и въображение, когато подбирате шкафове за кухнята в малък апартамент

Ако размерът на кухнята не позволява големи мебели, можете да монтирате вертикални ъглови шкафове в допълнение към основното оборудване. Задължително е да оползотворите максимално вътрешното пространство на кухненските шкафове, като го систематизирате с помощта на органайзери. Добро решение е също окачването на чаши, съдове и тигани на свободните площи над мивката и плота за готвене. Така те няма да заемат място в шкафовете и ще изпълняват функцията на елементи от декорацията. Куки за окачване на кърпи за ръце и почистване, както и за хартиени салфетки може да бъдат поставени на вратичките на горните шкафове за кухня. Плаващите рафтове също са подходящо решение за съхранени на по-леки елементи от кухненската посуда. По тях може да бъдат наредени и живи цветя, които да внесат уют. Разположени сред горните шкафове за кухня,  плаващите рафтове създават усещането за повече пространство в малкото помещение.

Инсталирайте чекмеджета или вложки в долните шкафове за кухня

Много долни шкафове имат значително пространство, но може да е трудно да получите достъп до всичко, което се съхранява в тях, ако са твърде дълбоки. Инсталирайте плъзгащи се чекмеджета, които ще направят много удобно достигането до недостъпното пространство във вашите шкафове и ще ви дадат повече възможности за организация. Ако има възможност страните им да са стъклени, това би било още по-добре, тъй като съдържанието им ще е видимо при издърпване.

Вложките, поставени в дълбоките долни шкафове за кухня също са практично решение. Те спомагат за по-добрата организация на съдовете, които поставяме в тях и ще избегнем струпването им един върху друг.

Вложките са задължителни и за чекмеджетата, в които съхраняваме приборите. Благодарение на тях вилиците, лъжиците и ножовете ни ще бъдат винаги селектирани по вид, форма или размер и лесно достъпни за употреба.

Оборудвайте един от кухненските шкафове като килер

Ако живеете в малък апартамент, отделянето на цяло помещение за килер е истинско разхищение на пространство. Затова най-доброто решение е да се пригоди кухненски шкаф за целта. Това може да се случи с помощта на вътрешни вложки и органайзери, които правят съдържанието лесно достъпно и видимо.

Издърпващите се органайзери са практично решение за малки кухни

Благодарение на тях остават повече свободни плотове за хранене и готвене. Издърпването на органайзера ще ни осигури достъп до различни уреди, прибори и съдове, които използваме по-рядко, а когато не са ни необходими, ще са съхранени, без да заемат излишно място.

Чувството за удобство и уют в нашата кухня неизменно е свързано с нейната подреденост и лесна достъпност на всичко, което ни е необходимо. В съвремието все повече семейства обитават малки жилища. Правилният подбор на функционалните кухненски шкафове за малки пространства ще ни накара да се почувстваме добре в нашия дом.

Платена публикация