Любопитно

Красавици от цял свят дефилираха в Търново с облекла на български модни дизайнери

Във впечатляваща модна фиеста се превърна гостуването в понеделник на 25 красавици от цял свят във Велико Търново. Момичета на възраст от 18 до 28 години, участват в конкурса Lady Universe 2018. Лицензиант на модното състезание е моделът Цвети Разложка. Претендетките за короната на красотата, сред които са рускиня, албанка, американка, японка, македонка, украинка, са подбрани с конкурс или са препоръчани от представителите на Разложка в държавите, от които идват. На 15 октомври топмоделите пристигнаха в старата столица като преди дефилето се запознаха с историята на болярския град и традиционната българска кухня. Девойките се срещнаха с кмета на Велико Търново Даниел Панов, а вечерта дефилираха в първият кръг от конкурса Lady Universe 2018 – “Вечер на талантите”.

Всяка от претендентките за титлата успя да впечатли гостите и журито не само с визията си, но и със своите качества и таланти. Участничките се представиха с певчески умения, с пантомима. Присъстващите се насладиха и на изпълнението на трите музикантки от група “HYPNOTIC”. По време на бляскавата вечер в Гранд хотел „Велико Търново” се проведоха три ревюта на търновските дизайнери Алекс Харди, на двукратната носителка на престижната награда „Златна игла” Мария Игнатова с Модна къща “Скарлет”, както и на дизайнера Христо Чучев, носител на “Златна игла 2018” в категория “Булчинска мода”.

Манекенките представиха модната колекция „Буря” на Алекс Харди. След това те излязоха на подиума с най-новите облекла на създадената преди четвърт век Модна къща „Скарлет”. Стилните дрехи на Мария Игнатова са от естествени материи-коприна, вълна дантела и са с взаимозаменяеми сетове. След това момичетата плениха публиката с облеклата на Христо Чучев.