Прокуратура

Крадец на вещи от коли остава в ареста по искане на прокуратурата

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново е наложена мярка за неотклонение задържане под стража на извършител на кражби на вещи от автомобили.

Прокуратурата е привлякла Валентин Н. в качеството на обвиняем  за това, че в периода от 15.12.2017 г. до 05.01.2018г. – непродължителен период от време, при една и съща обстановка и при еднородност на вината в гр. Велико Търново, при условията на продължавано престъпление, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, отнел от владението на собствениците, без тяхно съгласие с намерение противозаконно да присвои чужди движими вещи на обща стойност 585,60 лева. Кражбите са извършени от автомобили, паркирани на различни улици в града. След счупване на предно стъкло, Валентин Н. отнемал различни вещи – предимно аудио уредба,  флаш памет, акумулатор, тасове за гуми и други. Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието в лицето на Валентин Н. и е налице опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Разследването продължава под ръководството на ВТРП.

 

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone