Култура

Концерт на Ксилифор представят талантливи деца от Велико Търново и Шумен

Съвместен концерт организират две вокални школи от Шумен и Велико Търново – студио „Да” и „Елита”. Талантливите деца ще подарят своите изпълнения на старостоличани и гости от 18 часа в събота, а събитието ще бъде на открито. В парка „Ксилифор” те заедно ще изпълнят съвременни хитове и филмова музика, съобщи за Общинското радио вокалният педагог Петя Василева, ръководител на музикална школа „Елита”-Велико Търново. На сцената край езерото ще се качат близо 50 деца. Публиката ще се наслади на съвместното изпълнение на прекрасната песен „Heal The World” на Майкъл Джексън.

Изявата е резултат от превърналия се в традиция културен обмен между двете школи. През месец декември и на 21 април те организираха две съвместни изяви. „Целта ни е да се създават положителни емоции и впечатления за децата, това е изключително важно за развитието на тяхната култура”, акцентира в интервю за Общинското радио Петя Василева.

Василева работи с около 45 деца, с които в момента подготвят годишния концерт на „Елита”, предвиден за края на месец юни. Предстоят им и изяви в България и чужбина. От школата очакват и една от най-известните поп звезди в България да гостува във Велико Търново, но коя ще е тя, ще издадат по-късно, загатна Петя Василева. През най-топлите месеци Музикална школа „Елита” организира и летния лагер, който тази година ще бъде в планината.