Култура

Концерт в подкрепа на борбата с агресията събира родни звезди в Търново

От 6 до 8 септември във Велико Търново ще е проведе първият по рода си Младежки фестивал „България обича младите“. Форумът се организира от сдружение А-team с подкрепата на Министерството на младежта и спорта. Специален подарък за участниците във фестивала, жителите и гостите на Велико Търново ще е концерт с популярни български изпълнители. Той ще се проведе на сцената до паметника „Асеневци“ на 7 септември от 18,00 часа. Част от програмата са изпълненията на Любо Киров, Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“, Михаела Маринова и Павел и Венци Венц. Освен като събитие съпътстващо фестивала концертът е със собствена кауза. Изпълненията на родните звезди ще са в подкрепа на борбата с агресията, „…защото агресията създава проблеми, а не ги решава!“, пишат във Фейсбук събитието организаторите.

Фестивалът ще събере над 150 младежи от цяла България за три дена във Велико Търново. Те ще се включат в дейности по 8 основни теми, съобщи Андрей Несторов член на организацията.

„Сдружението съществува от 2006-а. Любовта ни към екстремните спортове ни събра. В началото и ние бяхме младежи, които избраха да останат и да се реализират в България. Вече не сме, имаме семейства и ангажименти. От много време искахме да разширим обхвата на дейността си извън спорта. Основната цел на фестивала е да помогнем на младежите у нас да изкажат мнението си и да са по-ангажирани с развитието на страната, както и да предоставим препоръки с оглед предстоящото приемане на Националната стратегия за младежта след 2020-а. Благодарни сме, че Министерството на младежта и спорта ни припозна и подпомогна“, допълни Несторов.

Диана Колева