Култура

„Коледна бъркотия” на сцената на Куклен театър ВЕСЕЛ

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ на 16 декември от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, ще гостува представлението на Държавен куклен театър – Търговище „Коледна бъркотия“. Драматизацията и постановката са на Русан Стаменов. В спектакъла звучи музиката на Диян Димитров. Ролите се изпълняват от Стела Стойнова и Христо Златанов.

Какво ще се случи, ако часовникът на Дядо Коледа спре да работи? Как какво – няма да празнуваме… А ако не дойде добрият старец, всички ще останат без подаръци. Лошият вълк поврежда Коледния часовник и любимият празник е пред провал. Зайко и Мечо, че даже и врабчетата, се обединяват за спасяването на часовника. Ще дойде или не Коледа, когато времето е спряло, ще разберем от спектакъла „Коледна бъркотия“ на търговищките кукленици.

Любителите на кукленото театрално изкуство ще се насладят на една приказка за вярата в доброто, за лъжата и за истината, която рано или късно възтържествува. Дали и този път Доброто ще успее да победи? Зрителите ще изживеят големите тревоги на Мечо, Зайко и на врабчетата…

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.