Денят Политика

Коалицията ПП-ДБ влиза в предизборната битка с нагласа за стабилно мнозинство и стабилно правителство след 2 април

Формиране на стабилно мнозинство и стабилно правителство – с такава амбиция влизат в предизборната битка кандидатите за депутати от Великотърновски избирателен район от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ /ПП-ДБ/, които днес регистрираха в РИК своята листа.

„Приоритетът на нашата коалиция е един – да докажем, че има как животът на нас, българските граждани, да стане по-предвидим и по-спокоен. Живот, в който има място да мечтаем, защото забравихме да мечтаем, а има толкова хубави неща, за които си струва да се борим. Искаме настоящето ни да не потъне в блатото на безвремието и на корупцията.“ – това каза водачът на листата на Коалицията адвокат Людмила Илиева. Чистотата на атмосферния въздух, борбата с безводието и достойното заплащане на труда на жителите в областта са сред основните местни приоритети на ПП-ДБ. „По ниво на заплатите сме във втората половина на таблицата за страната – ние не заслужаваме такова ежедневие.“ – подчерта адвокат Илиева, която беше областен управител на Велико Търново и народен представител.

„В предишния парламент аз и колегите показахме, че Велико Търново има достойно представителство и то ще продължи и в бъдеще. Разчитайте на нашата почтеност, отговорност и смелост.“ – каза водачът на листата Людмила Илиева.

Втори в листата е арх. Йордан Терзийски. „За нас като коалиция, най-важното е да убедим българите и великотърновци, че показваме друг начин на водене на политика и това може да доведе до формиране на стабилно правителство и да даде стабилна основа за местните избори.“ – каза архитектът.

Трети в листата на коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ е нотариусът Милен Матеев. Сред кандидатите за народни представители са адвокат Дончо Бораджиев, адвокат Калоян Янков, д-р Кина Николова, д-р Мавродий Калейнски, адвокат Лили Матева и др.

Мария Христова