Денят

КНСБ – Велико Търново домакинства среща по проект за подобряване на социалния диалог

Добри практики в тристранното сътрудничество у нас и в Норвегия бяха представени във Велико Търново на среща по проекта „Отговорен социален диалог за достоен живот“. Неин домакин беше областното ръководство в старата столица на Конфедерацията на независимите синдикати в България. В нея участваха представители на партньорите от двете страни – КНСБ, Българската стопанска камара, Норвежката конфедерация на профсъюзите и Конфедерацията на норвежките предприятия.

С цел подобряване на социалния диалог и сътрудничество чрез укрепване на тристранния диалог се предвижда да бъдат осъществени 36 двустранни и 20 тристранни консултации на национално, регионално и местно ниво с пилотни региони София, Варна, Бургас, Стара Загора и Велико Търново.

Сред участниците в срещата бяха областният управител Георги Гугучков, зам.-областният управител Габриела Шилкова, националният секретар на КНСБ – Юлия Симеонова, Мартин Стоянов и доц.д-р Венета Христова от Българската стопанска камара, Иванина Янкова – областен координатор на КНСБ във Велико Търново, Янина Унли – съветник в Международен отдел на Норвежката конфедерация на профсъюзите и Ролф Негорд – директор „Колективно трудово договаряне“ в Конфедерацията на норвежките предприятия. Проектът е подпомогнат от Норвегия чрез Норвежки грантове 2014 – 2021 в рамките на програма „ Социален диалог – Достоен труд“.