Община

Кметът се срещна с хандбалистките от „Етър-64”

Кметът на Община Велико Търново инж. Даниел Панов прие шампионките и носителки на купата на България по хандбал за жени от „Етър-64” в кабинета си днес. Това е традиционна среща, която градоначалникът провежда със спортистките всяка година. Днес той ги поздрави за резултатите през изминалия сезон, и им пожела да продължават да затвърждават победите си, да носят успехи за спорта във Велико Търново.

„Резултатите за поредна година са много добри, а за момичетата – дори отлични. Направихме поредния осми дубъл, донесохме десета титла. В колективните спортове това е постижение – едновременно да станеш държавен шампион и да вземеш купата на България. При нас това е традиция, много рядко два пъти през последните четири години сме пропускали да дублираме успехите си”, коментира президентът на хандбалния клуб Атанас Атанасов.

Заедно с част от тима той показа на градоначалника спечелените купи, а спортистите символично връчиха по един златен медал от двете състезания на кмета. Поставени бяха въпроси, касаещи базата на хандбалистите във Велико Търново. „В клуба се занимават между 150 и 160 деца, изпитваме затруднения с тренировъчния процес”, обобщи Атанасов.

Отличията на великотърновските хандбалистки се дължат най-вече на отношението им към спорта, но и на амбицията на техния старши треньор Йонка Генчева, допълни Атанас Атанасов.