Община

Кметът Даниел Панов поздрави социалните работници с професионалния им празник

Кметът на Велико Търново Даниел Панов поздрави социалните работници по случай професионалния им празник. Тази година 19 март е определен за Световен ден на социалната работа, който преминава под мотото „Осъзнаване важността на човешките взаимоотношения“.

„Днес социалните работници в целия свят честват постиженията на професията. Този празник ни показва колко важна, трудна и същевременно колко необходима е тази много хуманна по своето естество работа. Защото в основата й са подкрепата, съпричастността, партньорството с цел промяна за хората.

Всеки ден Вие – социалните работници, доказвате своя висок професионализъм. С вашите усилия и опит, с дисциплината и отговорността, с която подхождате, вие доказвате, че професията ви е преди всичко кауза и призвание. Бъдете здрави, вдъхновени, силни, мотивирани и упорити и постигайте все нови и нови професионални успехи“, гласи поздравителното обръщение на кмета Даниел Панов към социалните работници.

За първи път Световният ден на социалната работа е отбелязан през 2007 г. по инициатива на Международната федерация на социалните работници, в знак на признателност към приноса им за благото на световната общност. Оттогава досега този ден е отбелязван всеки трети вторник на месец март.