Образование Община

Кметът Даниел Панов пожела на първокласниците от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ да бъдат целеустремени и любознателни

По традиция, първият учебен ден във великотърновското ОУ „СВ. Патриарх Евтимий” започна с посрещане знамето на училището и издигане на националния трибагреник, и продължи с богата празнична програма. Специален гост на празника бе кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов. Той пожела на първокласниците да бъдат целеустремени и любознателни.

„Винаги буди трепет и вълнение, когато прекрачвахме и ние прага на родното училище и помним ръката на първия учител, който ни е помагал да пишем буквите. Морето от букети, което виждам днес, пълния двор и усмивките на лицата на бъдещето на Велико Търново – нашите деца, ме карат да бъда оптимист, че животът ще бъде по-добър. Уважаеми ученици, ние великотърновци, вашите учители и родители се гордеят с вашите постижения. Вие издигате образованието с още по-голям авторитет. Признателност към вашите учители. Поклон пред вас”, каза в празничното си слово кметът и благодари и на родителите. Пожела новата учебна година да бъде по-успешна и на добър час.

Здравето и доброто бъдеще на децата ни са важни за всички ни, посочи и в словото си Иваничка Петкова, директор на ОУ „Патриарх Евтимий”. Първокласниците София, Виктор, Мартин, Давид и Йоана поздравиха присъстващите на празника. Прозвуча музикален поздрав и след това всички чуха първият учебен звънец.

Специални гости на празника в ОУ „Свети Патриарх Евтимий” бяха и доц. д-р Цанко Стефанов, главен секретар на областна администрация Велико Търново, Венцислав Спирдонов, председател на ВТ Общински съвет, Пенка Игнатова, директор на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт” в Община Велико Търново, проф. Венка Кутева, декан на Педагогическия факултет на ВТУ и председател на Училищното настоятелство.