Образование

Кметът Даниел Панов бе отличен с „Почетния знак на ректора” на ВТУ

Отличието се присъжда  за неговите заслуги и принос за популяризирането, издигането и утвърждаването на името и авторитета на Великотърновския университет, както и за активната му подкрепа и съдействие на инициативите на Университета. Това обяви ректорът проф. Христо Бонджолов по време на честването на патронния празник на висшето училището.

Поради неотложни ангажименти на Панов наградата бе връчена на неговия заместник проф. Георги Камарашев. „Община Велико Търново винаги е подкрепяла и ще продължи да подкрепя Великотърновския университет както в добри, така и в лоши моменти. Защото Великотърновският университет е емблемата, носи младостта на нашия град и ние в общи усилия трябва да водим Университета към просперитет”, заяви проф. Камарашев.

„На нашия град с вековна история ни е необходим Университет, неразтърсван от страсти и противоречия, а Университет, изпълнен с единение, с мисъл и действия на всички – ръководство, академичен състав и студенти – само в една посока – просперитет на Университета”, подчерта зам.-кметът, позовавайки се на изказване на Даниел Панов.