Община Спорт

Кметицата на Дебелец зарадва малките футболисти с топки и екипировка

Кметът на Дебелец Снежана Първанова подари десет футболни топки „SPARTAN“, тренировъчна екипировка и футболни вратички на малките футболисти в града. След обновяването и модернизирането на спортната база в Дебелец, многократно се подобриха възможностите за практикуване на различни спортове в града.

От последния месец група деца набор 2008, 2009 и 2010 започнаха редовни занимания по футбол. Към момента те са безплатни и се провеждат заедно с връстниците им от клуба на „Етър“ и техните треньори. Инициативата е на кмета Първанова и общинския съветник Георги Недев, а целта е през есента да се сформира отбор, който да насърчи децата да излязат навън, да спортуват и укрепнат физическото си здраве.
Стадионът в Дебелец се поддържа в отлично състояние. Тук се играят срещите на местния футболен тим и на юношите на „Етър“ – В. Търново. През годината са проведени и други мачове, като този на НВУ „Васил Левски“ с военното поделение в Пловдив. Градският спортен комплекс се използва пълноценно и напълно свободно и от граждани, които желаят да спортуват през свободното си време. Най-много посетители има вечерно време, когато идват и майки с деца.