Култура

Клуб „Седем“ в Търново си има вече свой химн

Култовият Клуб „Седем“ във Велико Търново, който на 7 септември навърши 1 година от създаването си, вече има свой химн. Песента бе подарена на културното средище по време на стилно празненство от музикалната група „Песни и приятели“. С жеста изпълнителите трогнаха до сълзи създателя на популарния Клуб „Седем“ DJ Емо. Емил Йорданов обяви, че ще постави в рамка на видно място в клуба текста на химна, а освен това песента ще бъде записана в студио и ще звучи при всяка проява. Празненството уважиха десетки почитатели на културните прояви, които се превърнаха в традиция в старата столица.

„Клубът е моя сбъдната мечта. Обичам ви приятели!“, обърна се към гостите известният домакин. Само за броени месеци, клубът се утвърди като средище за културни събития и срещи-разговори с изявени музиканти, актьори, учени, спортисти, писатели. При всяка изява в Клуба се събират десетки търновци, за да се видят и разговарят със свои идоли, с именити творци и популярни личности. За една година са проведени над 60 срещи. В кокетния клуб са гостували музикантите от ФСБ, Васил Найденов, Нели Рангелова, Стоянка Мутафова, Весела Лечева, Красимир Балъков, Тереза Маринова, Йорданка Благоева, Йордан Йовчев, дизайнерите Мария Игнатова и Атанас Парушев, историците д-р Иван Църов и проф. Петко Петков и много други. Десетки автори успяха да представят и популяризират книгите си именно в Клуб „Седем.

За новия сезон DJ Емо е замислил още много атрактивни прояви, които отново ще станат част от културния календар на болярския град.

Пищното парти по случай годишнината на Клуб „Седем“ премина с много веселие, музика, изненади и подаръци. Група „Песни и Приятели“ изпълниха популярни български и руски парчета. Чаровните сестри Дани и Юлка от дует „Мания“ пък вдигнаха градуса на настроението с прекрасни песни. Дани взриви аудиторията с виртуозно изпълнение на саксофон. Много смях предизвика имитатор, който майсторски пресъздаде образите на актьора Георги Парцалев и бившия държавен глава Тодор Живков. Сред големите изненади на вечерта бе огромна торта с логото на Клуб „Седем“, направена в сладкарския цех на „Хляб и приятели“ на Елка Иванова, която е вокалистка на певческата група „Песни и приятели“.