Образование

Клуб „Млад изследовател“ към ВТУ събра докторанти и магистри от цялата страна

Тридневното изнесено лятно занятие по случай завършването на академичната 2021-2022 г. събра ръководители и участници от клуб „Млад изследовател” към Педагогическия факултет на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”.

След две години в онлайнсреда докторанти и магистри от цялата страна пристигнаха на обучението, организирано от вдъхновителите и ръководители на клуб „Млад изследовател” доц. д-р Дияна Димитрова и д-р Делян Пенчев. Заместник деканът на Педагогическия факултет проф. дпн Теодора Давидова връчи тържествено сертификати за активната дейност на младите изследователи през изминалата година.

Изнесеното обучение започна с лекция на тема „Анализ на ефекта от електронното обучение във висшето образование „, която представи гост – лекторът Светослав Берчев, преподавател в Департамент за чуждоезиково обучение към НВУ „Васил Левски“, В. Търново. Доц. д-р Силвия Тодорова представи на форума темата „Методи за оценяване на постиженията на учениците – възможности и предизвикателства пред изследователя“.

Специален гост на събитието бе проф. д-р Марияна Булева, главен редактор на списание „Педагогически алманах”, която две години неуморно участва в дейността на клуба и не пропусна нито едно негово издание и насърчаваше активността на младите изследователи. Заслужено тя бе удостоена със специален плакет за за всеотдайната подкрепа и менторство при осъществяване на различните дейности в клуба.

Почти всички участници от клуба показаха и своите таланти. Първото място и специалната награда за талант заслужено получиха докторантите Даяна Бойкова, за стотиците ръчно изработени от нея предмети, и Йонко Христов, който изненада всички с уменията си да свири на древния струнен инструмент булгарина.

Забавна викторина с най-важните въпроси пред младите изследователи докторанти изпита креативността и способността им за оригинално мислене. Усмивки и добро настоение предизвика и интерактивната игра, в която участниците по забавен начин опознаха още повече колегите си като нарисуваха името си и обясниха неговото значение.

За втория рожден ден на клуб „Млад изследовател” ръководителите на клуба доц. Димиторави д-р Пенчев бяха подготвили и огромна торта с логото на клуб „Млад изследовател”, която донесе още радост и усмивки за всички участници.

През новата учебна година в клуба се очаква да се включат докторанти и изследователи не само от други факултети на ВТУ, но и от други висши училища от страната.