Спорт

Клуб ЗИЗУ организира велосъстезание на Купата на Ново село

Велосъстезание – първи кръг от вътрешноселски шампионат „Купа Ново село“ ще се проведе на 8 май. Организатор е Клубът за деца и младежи „ЗИЗУ” във великотърновското село.

Сборният пункт е в 9:30 ч. до перилото на чешмата, съобщават организаторите. В 9:40 ч. ще започне и началната техническа конференция, а в 10:00 ч. ще бъдат теглени номера за участие и ще бъдат раздадени карти на трасето.

Първият старт е в 10:15 часа – индивидуално в дисциплината колоориентиране по трикилометрово трасе, включващо улици с асфалтова и калдъръмена настилка, както и полски пътища с покриване на 4 броя маркери. Допускат се участници от 10 до 18-годишна възраст. Те ще бъдат разпределени в две групи – от 10 до 13 г. и от 14 до 18 г.

Вторият старт е индивидуално в дисциплини спринт, слалом, техническо каране и най-дълго каране на задна гума. Часът не е определен, тъй като до последно ще е неизвестен броят на участниците.

Допускат се участници от 6 до 9-годишна възраст.

По обед е предвидено обявяването на победителите, награждаването и връчването на сертификат. Това ще стане до чешмичката до Клуба на пенсионера.

Задължителен елемент в оборудването на всеки състезател e велосипед в добро техническо състояние (работещи спирачки) и задължителна каска! За тези, които нямат каски, ще има една-две налични назаем за състезанието, казват организаторите.

Записването за участие е в срок до 7 май в клуба при Ели Адамс, на тел. 0988772173 или на e-mail: selskababa@gmail.com.