Политика

Клон на Националния юридически клуб на ДСБ учредяват във Велико Търново

Клон на Националния юридически клуб на ДСБ ще бъде учреден във Велико Търново. Това съобщи адвокат Людмила Илиева, член на националното ръководство на партията и зам.-председател на Общински съвет Горна Оряховица. Паралелно с него и съществуващият от близо една година Дамски клуб приоритет за новия изпълнителен съвет на ДСБ ще бъде в следващите месеци и години надграждането  на клубовете, създадени към надпартийната платформа  „Нова република”, каза Илиева.

Тя ще отговаря за състоянието на местните организации във Великотърновския регион втори мандат. „Аз съм облекчена, защото състоянието на партията като структури в областта е много добро. Те са доказали своята ефективност и на поредицата избори, в които участвахме”, коментира Людмила Илиева.

На въпрос с кого ДСБ ще преговаря в търсенето на коалиционни партньори  – Илиева отговори: „Доказа се, че механичният сбор на няколко партньори и бързото сформиране на коалиции не винаги е правилната рецепта. Считаме, че трябва да има разделителна линия. Колкото разделителна, толкова и обединителна. Разговорът предстои. Той трябва да бъде направен, защото избирателите, които останаха непредставени в парламента, а това е предприемаческият и културен дух на нацията –  очакват такъв разговор да се състои. Очакват той де е качествен, с ясни правила. Да доведе  до много добър резултат, който няма как да бъде абстрактен, защото е свързан подобряване качеството на живот на българските граждани”.