Култура

Класа, стил, финес – концертът на Хилда Казасян

Класа, стил, емоции, професионализъм! С тези четири думи може да се опише прекрасният концерт на очарователната Хилда Казасян и нейните фантастични музиканти и Плевенска филхармония. Повече от два часа великотърновската публика се наслаждаваше на прекрасната джазирана филмова музика, а в мултимедията различаваше едни от най-обичаните български филми – „Адаптация”, „Вчера”, „Козият рог”, „Момчето си отива”, „Неочаквана ваканция” и др.

Фантастичните аранжименти, които дадоха един съвсем нов живот на тази толкова обичана от всички музика, са направени специално от Живко Петров и Христо Йоцов.

Неподправена, с финес, елегантна, Хилда общуваше през цялото време с публиката. А невероятната и вълшебна музика гъделичкаше сетивата, музикантите потапяха в красивия свят на джаза и разказваха само с инструменти приказни филмови истории.

На сцената до Хилда Казасян и Плевенска филхармония с диригент Борислав Йоцов бяха едни от най-добрите и утвърдени джазови музиканти в България: Христо Йоцов – барабани, Живко Петров – пиано, Димитър Карамфилов – контрабас и Михаил Йосифов – тромпет. Специални гости бяха Теодоси Спасов, който докосна и развълнува публиката особено с изпълненията си на кавал на фона на сцени от „Козия рог”, а прекрасният Васил Петров добавяше допълнителна мекота и изящество към красивия тембър на Хилда Казасян. Мултимедията, която бе основен герой в този спектакъл, бе подготвена от Васил Къркеланов. В края на концерта Хилда обяви, че проектът с филмова музика продължава, и то със световна, и че е много вероятно, той да стартира другата година от Велико Търново.