Коментари Култура

След разочароващото представяне на вокалиста си, „Кикимора” го заменят със Звезди от „АХАТ’

Снощи Спортната зала във Велико Търново бе домакин на проекта „CHILDREN IN TIME” Deep Purple/ Rainbow Tribute Concert” на Старозагорската опера и група „КИКИМОРА”. Поредица от негативни коментари заляха социалната мрежа Фейсбук, а на редакционния ни телефон слушатели се възмущаваха от неадекватното поведение на вокалиста на група „КИКИМОРА” Александър Атанасов. Изключителните професионалисти от Държавната опера в Стара Загора излязоха с официалната позиция на своя директор Огнян Драганов, който определи участието във Велико Търново като „съкрушителна новина”, „изненада” и „позорно поведение”. „Разбирам Вашето разочарование, изпитвам искрено неудобство и ми е трудно да намеря подходящо извинение. Държавна опера-Стара Загора осъществи с голям успех премиерното представяне на проекта в Стара Загора. По тази причина ръководството предложи концертът да бъде представен и във Велико Търново. Нямаше как да допуснем, че предстои подобна изненада и позорно поведение от страна на вокалиста на „Кикимора“, посочва Драганов в своето изявление. От него става ясно, че вокалистът на бандата вече не е солист на групата, а днешният концерт в Габрово ще се състои с участието на солиста на група „АХАТ” Звезди Керемедчиев. Директорът на Държавна опера Стара Загора припомня и изключителния успех на грандиозните оперни спектакли, представления за деца и концертни продукции, които любимата великотърновска публика е посрещала през последните няколко сезона. „Вярваме, че концертът “CHILDREN IN TIME” на 20 февруари ще остане само инцидентен лош спомен, който никога повече няма да се повтори. Надявам се да сте оценили по достойнство участието на оркестъра на Държавна опера-Стара Загора с диригент Димитър Косев, които познавате добре от подобни концерти представени на сцената на ДКС „Васил Левски“ и Летния театър във Велико Търново /Калин Вельов & Tumbaito и “Шоуто продължава“ – трибют концерт на легендарната група „Куин“/”, допълва Огнян Драганов.

Със своя позиция по казуса излезе и фронтменът на група „Кикимора” Николо Коцев. За съжаление снощи нашият певец Алекс се яви на сцената в неадекватно състояние, абсолютно недопустимо за присъствието му на сцена и обидно за всички колеги, фенове и публика. Всички ние разбрахме за неговото състояние в момента, в който излязохме на сцената. В създалата се ситуация нямахме избор и направихме всичко по нашите сили да завършим концерта по най-добрия възможен начин. Единствената правилна стъпка след подобно поведение на нашия певец беше да го освободим от поста и задълженията му към група КИКИМОРА… Ние намираме неговото поведение за безкрайно грозно и се разграничаваме категорично от действията му. С най-голямо уважение поднасяме искрените си извинения за случилото се на Държавна Опера Стара Загора, оркестъра с диригент Димитър Косев, персонала и всички, които присъстваха на този концерт. Довечера свирим в Спортната зала в Габрово. Певец ще бъде Звезди Керемидчиев. Въпреки трудната за нас ситуация сме твърдо решени да направим един достоен концерт”, завършва изявлението си Николо Коцев.

„Ние не очаквахме нашият певец да се яви в такъв вид, 45 минути преди концерта правихме проби заедно. Какво е причинило неговата потребност да се яви в такъв вид на нас не ни е ясно. Ние категорично се разграничаваме от подобен тип поведение! Алекс Атанасов е много добър изпълнител, но има неща в неговия характер, които не сме в състояние да контролираме. За съжаление тази специфика на неговия характер взе превес”, коментира специално за Общинското радио Николо Коцев. Какво още сподели той – чуйте в прикачения звуков файл: