Образование

Катедра „Политология“ на ВТУ организира уъркшоп по политически науки

На 5 март от 13,00  часа в зала 508 в Корпус 5 на ВТУ“Св.св. Кирил и Методий“  ще се проведе уършоп по политически науки. Събитието е организирано от катедра“Политология“ и е подходящо както за кандидат-студенти, така и за хора с интерес към политическите науки.

Уъркшопът ще се проведе в три части, обясни Никола Живков, един от инициаторите на проявата. В първата присъстващите ще се запознаят с термина „мисловна карта“ и с  подхода за съставянето ѝ. Понятието  е на известния британския психолог и автор Тони Бюзан и се появява в края на 60-те години на 20 век. Първоначално подходът е разработен като начин за по-бързо усвояване на знания. Днес  мисловните карти са много популярни и могат да се използват за генериране, структуриране и нагледно представяне на идеи, както и като помощно средство за обучение и организиране на информация, разрешаване на конкретен проблем или вземане на решения.

„Във втората част присъстващите ще имат за задача да съставят мисловни карти. Третата ще протече под формата на геймификация с помощта на една игра, която намерих преди години. Казва се „Тайм Хитлер“. Благодарение на нея всеки ще има възможност да стане депутат, президент, канцлер и дори да влезе в обувките на самия Хитлер за един рунд от играта. Позициите се променят чрез успешното прокарване на политики“, поясни Живков и добави, че една от основните цели на събитието е да запали интереса към политическите науки.

В уъркшопа могат да се включат до 20 души, но при голям интерес ще бъде проведено и второ издание.

Диана Колева