Икономика Образование

Кариерният семинар „PITCH BOOTCAMP” за първи път във Велико Търново

Петото издание на кариерния обучителен семинар „PITCH BOOTCAMP” подготвят във Велико Търново. Мотото на двудневното събитие е „Открий своя път”. То ще се проведе на 10 и 11 ноември 2018 г. в Стопанския факултет на Великотърновския университет „Св. св Кирил и Методий”. Студенти и наскоро завършили младежи ще могат да се срещнат с някои от най-успешните компании в България.

Първият ден на семинара ще е посветен на това как да преоткрием силните си страни и да ги представим по най-добрия начин; как да напишем кратка, но впечатляваща автобиография; как да развием бизнес модел на мечтаната кариера; как да изберем подходящата работа и компания; как да се подготвим за интервю и др.

През втория ден участниците ще се запознаят с професионалисти от най-големите компании в България, които ще бъдат техни ментори и ще споделят с тях своя опит. Младежите ще могат да приложат на практика всичко научено през първия ден чрез пробни интервюта с гостите – ментори. По този начин те ще получат обратна връзка за своето представяне и ще имат възможност да открият своята мечтана работа или стаж. „Ако някой се открои, би могъл да получи директно предложение за работа, тъй като менторите са хора от бизнеса. Поканени за участие са не само студенти, а и ученици от 12. клас”, посочи за Общинското радио д-р Ваня Димитрова, преподавател в Стопанския факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Събитието ще се проведе в зала Втора на факултета. Крайният срок за записването на желаещите е 5 ноември. То се провежда онлайн. Кариерният център на ВТУ ще изпрати покана на студентите за включването им в семинара, допълни Димитрова.

Семинарът се провежда за първи път и извън София, а за Стопанския факултет на ВТУ е изключителна привилегия да бъде негов домакин, каза още преподавателката. Събитието се провежда в 17 държави за пета поредна година.