Здравеопазване Образование

Канят великотърновските младежи на безплатен семинар за сексуалното и емоционално здраве

Фондация „Искам бебе“ и Министерството на младежта и спорта организират безплатен обучителен семинар на тема: „Сексуално, репродуктивно и емоционално здраве; здравословно хранене и диететика; спорт и активен начин на живот за младите хора във Велико Търново“. Семинарът ще се проведе на 15 декември 2023 г, от 12:00 ч. във Филиал Велико Търново към Медицински университет-Варна на ул. „Михаил Кефалов“ № 2. Младежи на възраст 15г.- 29г. са добре дошли да се включат в сълитието, което е безплатно и не е необходима предварителна регистрация или записване.

Лекторите са изявени специалисти в своите области:
Д-р Александър Кобаков – акушер-гинеколог, МБАЛ „Света София“ – София, дългогодишен член на БЧК, носител на звание „Последовател на Пол Харис“ на Ротари Интернешънъл, ще говори за сексуалното здраве и биологичния часовник“, определящ най-добрата възраст за зачеване и раждане на здраво дете.
Д-р Ан (Ангелина Недялкова) – ендокринолог, създател на редица програми за здравословен начин на хранене, репродуктивно здраве и проблеми на метаболизма.
Катя Симеонова – психолог с дългогодишна практика е терапевт в групите за емоционална подкрепа на жени с репродуктивни проблеми и ще сподели своя опит.
Баскетболният треньор на отбора кадети на националния отбор на България по баскетбол и главен мениджър на баскетболен клуб „Хебър“ – Веселин Веселинов е лекторът по темите за активния начин на живот, спорт и физическа активност.
Радина Велчева – основател на Фондация „Искам бебе“ ще говори за предизвикателствата, които стоят пред младите хора днес по пътя им към желаното родителство.
Проект „Младите българи – архитекти на промяната“ (договор 25-00-34/12.07.2023г.) на фондация „Искам бебе“ се финансира от Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежките дейности.