Денят

Камари с боклуци събраха в двора на болницата и край яз. „Йовковци“

Огромни камари с отпадъци от двора на областната болница, събраха през уикенда шепа ентусиасти от фейсбук общността „Доброволно чистене“ във Велико Търново. Десетки чували бяха изнесени от мястото, предвидено за отдих и рехабилитация на пациентите в лечебното заведение, където в последно време се бе образувало поредното мини-градско сметище. Еко-активистите предвиждат още подобни инициативи в оставащите дни, преди да падне снега. Желаещите да се включат или помогнат по друг начин могат да ги намерят в социалните мрежи.

Дворът на "Нова болница" – 83 чувала!

Мисия невъзможна??? "Това никога няма да се оправи!" ДА… АМА НЕ! Когато дори една малка група граждани се събудят и активизират, ПРОМЯНАТА Е НА ЛИЦЕ! Но тя започва от нас самите. Да надскочим малките си "градинки" и да даваме редовно на ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО! Да не би да имаме акции в МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов“ АД? АБСУРД! Да не би да им дължим нещо? НЕ! РЕШЕНИЕТО Е В НАС! СПОДЕЛАЙТЕ НАЙ-СИЛНО!

Публикувахте от Доброволно чистене – Велико Търново в 26 ноември 2017 г.

В неделя, край яз. Йовковци, друга група загрижени граждани се събраха на място и почистиха бреговете от събралите се там отпадъци.

 

Снимки: FB