Любопитно

Как да изберем подходящия часовник?

Когато купуваме часовник, обръщаме внимание на много аспекти: за кого го купуваме, какъв стил трябва да има часовникът, какъв механизъм, какви функции и марката на производителя.

Timedix имат дългогодишен опит в продажбата на всякакви часовници – оригинални дамски часовници, мъжки часовници, от луксозни до достъпни, надеждни марки и модели. Разберете какво да съобразите при покупката и как да изберете часовник за подарък според повода.

Тип часовник

Няма универсален часовник, който да е подходящ за всеки повод. Всичко зависи от вашия индивидуален стил и това, което носите всеки ден. За жените и мъжете, които държат на елегантните решения, препоръчваме класически, официален дизайн, без камъни и декорации. Мъжките часовници с кожена каишка подчертават престижа и винаги изглеждат елегантни. Електронните, мултифункционални модели пък пасват на хора с активен начин на живот. Ако цените неформалния стил и комфорта в ежедневието, може да разгледате някои модели. Часовникът за ежедневно носене трябва да бъде удобен, да хармонира с начина на живот и характера на този, който го носи. Най-добре е да имате няколко модела, защото така можете да съобразите часовника с определен тоалет и повод.

Механизъм

Видът на механизма, отговорен за работата, е един от основните критерии за класифициране на часовниците. Най-често срещаните механизми:

Механичен часовник  – подходящ е за ценител, който отдава приоритет на майсторството и традицията пред точността и функционалността

Автоматичен часовник  трябва да изберат хора, които ценят класическия механизъм, но не искат да го навиват всяка вечер

Кварцов часовник  ще подхожда на хора, които ценят точността и издръжливостта

Часовник със слънчева батерия  ще бъде добър избор или подарък за човек, който държи на екологията и опазването на околната среда

Хибридният часовник се  препоръчва за хора, които живеят бързо, които не искат да се сещат за смяна на батерията и в същото време не искат да жертват точността и функционалността

Каишка или гривна

Дали часовникът ще стои добре на китката ви до голяма степен се определя от каишката или гривната. Гривните за часовници са изработени от същите материали като циферблатите, предимно неръждаема стомана, злато, лек, антиалергичен титан. Каишките от своя страна могат да бъдат изработени от естествена или екологична кожа или пластмаса.

Златно или платинено покритие е добро решение, но само ако е с достатъчна дебелина (9-10 μm) или направено чрез PVD. Изцяло златна или платинена гривна е синоним на лукс. Класическа визия винаги се осигурява от импрегнирана кожена каишка. Качествените каишки са изработени от телешка кожа.

Металната гривна ще свърши добра работа по време на по-малко официални срещи, докато часовниците с гумени или силиконови каишки са подходящи само за неофициални поводи.

 

Корпус

Повечето часовници имат кръгъл, овален или правоъгълен корпус.

Циферблат

Циферблатът до голяма степен определя външния вид на часовника. Той показва повечето от функциите на часовника и елементите, които го украсяват. Можете да намерите дисплей за дата, вечен календар, хронографски функции, индикатор за фазата на луната, индикатор за резерв на напрежение или дори плъзгач на циферблата.

Дамският часовник трябва преди всичко да подхожда на собственичката. Не може да бъде твърде голям или твърде малък за китката. Като цяло дамите, които решават да си купят часовник, се ръководят от собствения си вкус и съобразяването му с гардероба или даден повод. Те обръщат по-малко внимание на механизма на часовника, броя на допълнителните функции или неговата издръжливост.

Казват, че покупката на часовник е една от стъпките в живота на мъжа, която определя неговата зрялост. Без да изпадате в патос, просто се съсредоточете върху най-важното: как да изберете идеалния модел. С две думи: трябва да е с правилния размер и да отговаря на дизайна, стила, повода и тоалета. При часовниците, за съжаление, както и при правилата за дрескод, е лесно да се допусне грешка, която специалист лесно може да забележи.

И накрая – часовникът трябва преди всичко да харесва, да отговаря на темперамента на собственика, разгледайте онлайн предложенията на Timedix.

 

Платена публикация