Любопитно

Каква ще бъде 2020-та година според славянския календар?

2020 година ще премине под знака на Паяка според славянския календар. Славянският календар е календарна система развита и използвана от древните славяни до момента на тяхната християнизация.

Той е слънчев календар и е тясно обвързан с езическата славянска религия, с нейните обряди, гадания, празници и церемонии. Месеците в календара имат оригинални славянски наименования, свързани с особености на климата или на човешките дейности през съответния месец. И днес някои славянски народи употребяват славянските имена на месеците.

Последната година на Паяка беше през 2004 г., а следващата ще е чак през 2036 г. Новата година ще има свои собствени характеристики, които е важно да се знаят предварително, за да се преодолеят по-лесно всички препятствия по пътя.

Какво да очакваме през 2020-та според славянския календар?

Това ще бъде емоционално време, през което е хубаво да действаме и да не бъдем статични. Не стойте на едно място, не очаквайте чудо, защото то няма да дойде, без да работите за сбъдването на мечтите си. Основното мото за годината е: „Трябват не думи, а дела“

Всичко, което искате да постигнете, няма да се получи без усилия от ваша страна. Ще трябва да положите усилия, да станете по-активни, динамични, понякога дори да поемате рискове и да жертвате нещо. Трябва да имате повече доверие на себе си и на собствените си възможности.

Препоръчително е да опрощвате грешките на близките си и да не бъдете злопаметни.

Ще имате и повече време за пътувания и грижа към себе си.

 

Финанси и работа – Във финансово отношение годината обещава да бъде доста благоприятна. Очаква се много от нас да получат повишение, да успеят в намирането на нова работа или нов източник на доходи. Годината е благорпиятна за големи покупки. Но запомнете – алчността ще се отрази негативно на късмета и финасите ви. Помогнете на роднини и приятели, които имат нужда и не очаквайте нищо в замяна. В годината на Паяка доброто не се забравя.

Ако срещнете трудности по пътя, това не трябва да ви плаши. Колкото повече проблеми има, толкова повече това трябва да ви мотивира. Най-успешните хора в годината на Паяка ще бъдат представители на професии, които са свързани с постоянно пътуване, с физическа активност, като спортисти или шофьори.

Любов и взаимоотношения – Освен да работите, трябва да можете и да почивате, затова се опитайте да планирате ваканцията си възможно най-рано. През 2020 г. трябва да си създадете много прекрасни спомени с близките хора!

Годината на Паяка е идеална за започване на връзки, за нови познанства и ярки емоции. Също така по това време можете да планирате сватба, да се запознаете с родителите на половинката, да започнете съвместен живот, да встъпите в брак.

През 2020 г. ще разберете кой е ваш истински приятел и на кой можете да разчитате наистина. Хората ще са склонни да покажат истинското си лице, което ще бъде плюс за вашия живот.