Интервю Култура

Йордан Марков: Бог дава най-трудните битки само на най-добрите си войници“

Това сподели за Общинското радио певецът Йордан Марков, който ще се включи в благотворителния концерт за набиране на средства за лечението на Никол Владкова. Той ще представи песни от втория си албум „Силата на любовта”, а за силата на доброто и хилядите причини да отворим сърцата си за другите, Марков разказа:

„Винаги, когато съм имал възможност и съм бил поканен, съм откликвал. Така и този път, приех веднага. Още повече, че и повечето от участията ми напоследък са във и около Велико Търново, за трета поредна година.  

Винаги е било нужно и важно да си помагаме. Милосърдието е нещо много голямо. В крайна сметка, ние всички сме хора и с хора се живее, винаги съм казвал. Никога не знае човек как ще го завърти животът и какво ще се случи. Така мисля, така мисля, че и постъпвам. Човек трябва да бъде добър с всеки един, който среща в живота си. Вярвам, че няма нищо случайно и всичко се казва точно, когато му дойде времето – нито по-рано, нито по-късно. И както се казва, Бог дава най-трудните битки само на най-добрите си войници. Вярвам, че ще се съберат необходимите средства, това не е първи концерт, вече лечението е започнало. Вярвам, че можем да помогнем на това младо момиче, за да продължи напред. Трябва да се помага. Хората са казали, че ръка, която дава, не обеднява. Вярвам в доброто и подкрепям каузата напълно.“

65 хиляди евро за по-малко от месец събраха учениците от ПМГ „Васил Друмев“ от началото на кампанията в подкрепа на Никол. В инициативата се включиха Община Велико Търново, местни фирми и предприятия, общественици, граждани, познати и непознати на момичето. Средствата вече са похарчени в първия етап на лечение на заболяването, което е включвало химио- и лъчетерапия.

Снимка: личен архив