Денят

И днес времето остава топло и без валежи

Облачността над страната днес ще е променлива, но без съществени валежи. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 0° и 5°, а максималните – между 7° и 12°.
През следващите дни до края на тази година отново в часовете преди обяд на места в равнините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска облачност, а след обяд ще е предимно слънчево. Над планинските райони ще бъде слънчево. Преобладаващите минимални температури ще бъдат 0° и 5°, а максималните – между 8° и 13°, по-ниски ще бъдат по Дунав, където мъглата ще е трайна.
В новогодишната нощ ще бъде с разкъсана облачност и слаб до умерен северозападен вятър. Към полунощ температурите в по-голямата част от страната ще са между 3° и 8°.
През първите дни от Новата година ще е топло и предимно слънчево, а на места в равнините преди обяд мъгливо. Вятърът отново ще се ориентира от югозапад и с него ще се пренася топъл въздух. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 2° и 7°, а максималните – между 11° и 16°, значително по-ниски по поречието на Дунав, където мъглата ще се задържа по-дълго.