Любопитно

Ищар стана притежател на бижута с шевици, дело на великотърновска майсторка

Комплект бижута с български шевици, озаглавен „Лазарки”, изработен от сръчните ръце на великотърновката Мила Милчева, станаха притежание на певицата Ищар. Звездата за пореден път гостува у нас, където се чувства като у дома си.

„Това е огромна радост! Мои бижута станаха притежание на мега звезда! Комплектът „Лазарки“ от снощи са притежание на неземната Ищар! Тя ги получи като подарък от нейна близка приятелка, която й е разказала за мен и моята работа. Вълнувам се много, защото обичам Ищар, нейната музика и най-вече това, че е посланик на доброто по света!” – сподели Мила, която е бивш главен редактор на един от великотърновските всекидневници.
С бродиране сръчната майсторка се занимава вече 30 години. Леля й е една от най-добрите гобленарки в България, а Мила първоначално твори за релакс. Днес тя вплита българската шевица в бижута, вратовръзки, папийонки и дори дънкови чанти. Нейните „рожби” са притежание на българи и чужденци в десетки държави по света. Вече и Ищар ще се възхищава на родната шевица.