Денят Култура

Испанската група „Ла Туна“ се срещна с представители на Община Велико Търново

Музикантите от група „Ла Туна”, които пристигнаха в старата столица за да зарадват жителите и гостите на града с безплатен концерт, се срещнаха със заместник-кмета проф. Георги Камарашев и директора на Дирекция „Култура, туризъм и международни дейности” в Община Велико Търново – Нелина Църова.

На срещата, която се проведе в сградата на Общината, гостите представиха историята на групата, която се състои от възпитаници на Университета от Алкала Де Енарес – институция с петвековна история в Испания. Домакините от своя страна размениха подаръци с ръководителите на „Ла Туна” и представиха историята на Велико Търново. Като специален подарък, музикантите бяха подготвили интерпретация на химна на Алкала Де Енарес и своята версия на „Моя страна, моя България” с която вече са се представяли пред българската публика през 2017.

За „Ла Туна” това е второ гостуване у нас, като турнето им ще продължи до 9 септември. То се осъществява с подкрепата на Министерството на културата  и посолството на Кралство Испания. Във Велико Търново гостуването на музикантите се реализира с подкрепата на Общината.

Тази вечер от 19:30ч. групата ще направи дефиле от паметника „Майка България“ до сцената пред паметника „Асеневци”, където в 20:00ч ще започне концертната програма.

 

Ивайло Илиев