Здравеопазване

Институции провеждат съвместно кампания „Тютюнът – заплаха за нашата околна среда”

Здравно-образователна кампания под мотото „Тютюнът – заплаха за нашата околна среда” организира Регионалната здравна инспекция във Велико Търново в партньорство с Община Велико Търново, Туристическо дружество „Трапезица 1902” и  Младежките домове в старата столица и в Горна Оряховица. Повод за това е Световният ден без тютюнопушене – 31 май. Акцент в инициативата е конкурсът за изработване на разделител за книга на тема „Тютюнът замърсява…..” сред деца и ученици от област Велико Търново. Той стартира в края на април, а крайният срок за участие е последния ден на май.

Образователна акция под наслов „За чиста околна среда” ще се проведе утре от 10 до 14 часа в парк „Дружба“ във Велико Търново. По време на нея ще се направят консултации за отказване от тютюнопушене, както и изследване на дишането на активни и пасивни пушачи. Част от акцията ще е ателие с интерактивни игри по темите „Аз не пуша, защото…” и „Какво ще спечеля, ако не пуша” и други.

Образователна акция ще се проведе  пред Младежкия дом в Горна Оряховица на 1 юни от 10 до 14 часа. Тя е под наслов „Тютюнопушенето и децата“. Инициативата ще включва  консултации за отказване от тютюнопушене, рисуване с тебешири на асфалт и върху балони, и други.