Политика

Инж. Даниел Панов: „Киноизкуството е реклама за един град“

От Велико Търново стартира по екраните новият български филм „Диви и щастливи“. Първо жителите на старата столица ще гледат лентата на 20 ноември, обяви продуцентът и изпълнител на една от главните роли Александър Сано. „Искрено вярвам, че след този филм Велико Търново ще бъде поставен на кино картата като град, който може да предостави възможност на филмови продукции“, посочи Сано.

„Нямах никакви колебания общината да подкрепи продуцентите, които избраха Велико Търново за една от основните снимачни площадки на филма. Старата столица е част от незабравимите български филми „Крадецът на праскови”, „Търновската царица” и др., а киното е още една възможност за промоция на града. Готов съм да подкрепям проектите на талантливи български артисти от различни изкуства и в бъдеще. Киноизкуството е реклама за един град. Действително излизат добри филми на екрана в последните няколко години. Има доста добър възход. Радвам се, че младите хора от няколко училища проявиха интерес към филмовото и киноизкуството, поискаха среща с артистите, а с представители на Кариерния център направихме среща с 30 деца, които с е вълнуваха как се кандидатстват в НАТФИЗ. Вярвам, че ще има търновски артисти след време, което мен лично ме радва“, каза д-р инж. Даниел Панов, кандидат за кмет на Велико Търново от ПП ГЕРБ.

Продуцентът и изпълнител на една от главните роли в най-новия български филм „Диви и щастливи“ Александър Сано стана първият притежател на най-новата историческа книга, свързана с Велико Търново – „Търновските кметове“. Изданието е по идея на интелектуалните среди на града и включва всички кметове на Велико Търново от 1877 до 2019 г. Автор е историкът Тодорка Недева.

„Има много истории от живота на всеки един, който е управлявал историческата и духовна столица на България. Защо не някои от тях да се вмъкнат в нов български филм, който да ни връща към историята и корените на управлението на Велико Търново”, посочи още кандидатът за кмет д-р инж. Даниел Панов.