Община

Инж. Даниел Панов е носител на голямата награда „Кмет на годината”

Д-р Димитър Стефанов, Георги Мараджиев и инж. Даниел Панов са носителите на голямата награда „Кмет на годината 2017”, съобщи Kmeta.bg.

Очаквано, тримата призьори бяха аплодирани на крака в зала „Джон Атанасов” в „Sofia Tech Park“. Кметовете на Тутракан, Стамболийски и Велико Търново събраха най-много гласове в националния конкурс, организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg.

Големият победител за малка община обяви по време на официалната церемония Искра Михайлова, председател на Комисията по регионално развитие в ЕП.

Наградата за средна община връчи Марку Маркула, вицепрезидент на Европейския комитет на регионите. Маркула поздрави градоначалниците за тяхната работа пред множеството и им пожела да успяват в още предизвикателства. Победителят в голяма община, който стана „Кмет на годината 2017“ оповести Мария Габриел, еврокомисар с ресор „Цифрова икономика и общество“.

„Тази голяма награда наистина идва от гражданите.“ , допълни тя.

Големият победител за “Кмет на годината” в категорията “Голяма община” Даниел Панов каза пред гостите:

„Днес е ден на благодарността от нас кметовете към гражданите.

Приемам тази награда с огромна отговорност. Тази награда е за Вас, скъпи колеги, за единството, което показахме, това, че не се делим по партийни принадлежности. Искам да благодаря специално и на НСОРБ. Благодаря на г-н Борисов и правителството за диалога, който имаме. Благодаря за подкрепата на моите съграждани. Искам да Ви пожелая да бъдем здрави и да бъдем все така силни. Нека нашите амбиции да бъдат за една по-добра България.“