Култура

Индийската музика и култура показват по време на конкурса „Звукът на времето“

Поредно издание на Международния конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето“ ще се проведе във Велико Търново от 30 април до 3 май. Той е за деца и младежи от 5 до 25 години. Те се представят като вокални изпълнители – солисти и вокални групи и инструменталисти – класическо пиано, акордеон, китара, цигулка, виола, виолончело, контрабас, бузуки, флейта.

Председател на авторитетното жури за вокалните изпълнители ще е Маргарита Хранова, а на инструменталистите проф. Борислава Танева.

Заявки за участие се приемат до 30 март на имейл: www.thesoundoftime.eu.

По време на конкурсната програма ще се проведат концерти, уъркшопи, майсторски класове, презентации, семинари. Тази година част от съпътстващите събития на конкурса ще бъде представянето на индийската музика и култура.

Безплатен вход е осигурен от Община Велико Търново за участниците, родителите и преподавателите за  Архитектурно-музеен резерват „Царевец”  и „Мултимедиен посетителски център „Царевград Търнов“ /Музей на восъчните фигури/“.

Международният конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето“се провежда под патронажа на кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов. Форумът е включен в културния календар на Министеството на културата.